Week arrangement

Behalve de dagen in Luxemburg, organiseert Tourist Tours ook compleet verzorgde reizen naar Luxemburg. Deze week is samengesteld voor mensen die actief zijn, maar geen energie willen steken in het zelf organiseren van allerlei zaken, zoals overnachtingen en uitstapjes. Deze reizen zijn bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld vrienden- of familiegroepen van maximaal 4 personen en in overleg ook voor grotere groepen* Tijdens de reis wordt dan ook alles voor u geregeld en met als uitvalsbasis het schilderachtig mooie Dirbach in de beneden-Sûre vallei, worden er tal van activiteiten ondernomen zoals een rondleiding door de kopermijn van Stolzembourg, een bezoek aan het kasteel van Vianden en een dagje naar de stad Luxemburg.

Bij deze reis is inbegrepen:

  • Vervoer per luxe auto of bus van en naar Luxemburg
  • Overnachtingen in blokhutten of hotelkamers* van Hotel Dirbach Plage in Dirbach.
  • Alle catering waaronder ontbijtbuffet, lunch of lunchpakketjes en 3 gangen-diners (excl.drankjes tijdens het diner)
  • Alle excursies volgens onderstaand programma
  • Alle consumpties tijdens de excursies (behalve alcoholische dranken)

Klik hier voor een sfeerimpressie van het prachtige Luxemburg

Programma

Dag 1: Heenreis op een vooraf vastgestelde dag in het weekend of doordeweeks. Vertrek tussen de middag, aankomst begin van de avond in Dirbach waar het overheerlijke driegangen diner klaarstaat.

Dag 2: Na het ontbijtbuffet krijgen de deelnemers een rondleiding in de kopermijn van Stolzembourg en aansluitend een Chinees buffet in de grensplaats Echternach. Na het buffet hebben de deelnemers gelegenheid om dit eeuwenoude stadje zelf te gaan ontdekken.

Dag 3: Bezoek aan de historische plaats Vianden en zijn ruim 700 jaar oude kasteel. Aansluitend een bezoek aan de waterkrachtcentrale en het wateropvangbekken net buiten Vianden. In Vianden wordt tussen de middag de lunch gebruikt.

Dag 4: Rondtour door het natuurpark Petit Suisse met  een bezoek aan de grot van Berdorf en aansluitend een wandeling naar de rotsformatie Siewensloeff, gelegen in de prachtige natuur rond Berdorf.

Dag 5: Na het ontbijt gaan de deelnemers per trein naar de stad Luxemburg. Deze treinreis is een belevenis op zich vanwege de vele tunnels en bruggen waar het spoor door- en overheen loopt. In de prachtige hoofdstad staat een aantal onderdelen op het programma zoals een rondleiding door de Kazematten die dwars door de stad lopen en een rondtour door het oude stadsgedeelte. Hierna kunnen de deelnemers zelf deze historische  stad gaan ontdekken.

Dag 6: Rondtour door de beneden-Sûre vallei en de plaatsen Esch sur Sûre en Ettelbruck en Kautenbach. Onderweg vindt ook een bezoek aan de stuwdam en het stuwmeer van de rivier de Sûre plaats waarbij een aantal prachtige uitzichtpunten wordt aangedaan. Onderweg wordt via allerlei kleine weggetjes de plaats Kautenbach bezocht waar de lunch wordt genuttigd.

Dag 7: Na het uitgebreide ontbijtbuffet zoals dat ook op alle andere ochtenden klaarstaat, wordt de terugreis naar Nederland ondernomen. Na een lunch onderweg komen de deelnemers na deze compleet verzorgde reis uiteindelijk in de loop van de avond weer thuis aan.

Prijs: vanaf € 749,00 per persoon

Op basis van vol pension, overnachtingen in twee luxe blokhutten*, heen- en terugreis en alle activiteiten en uitstapjes inbegrepen waaronder ook de lunch tijdens de heen- en terugreis. Alleen alcoholische versnaperingen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

*Tegen meerprijs is het mogelijk om in 2-persoons hotelkamers te overnachten.

*In overleg is het ook mogelijk om deze reis voor grotere groepen te boeken of een gids van Tourist Tours in te huren met uw eigen vervoer / touringcar of busje.